YEMEK KÜLTÜRÜ


            Köy mutfağında genel olarak tahıl, çeşitli sebzeler ve bir miktar et ile hazırlanan sulu yemekler, çorbalar, hamur işleri, pekmez, yoğurt, bulgur gibi kendine özgü yemek çeşitleri mevcuttur. Köy mutfağının kendine has örnekleri “Dartı” ve “Malay”dır.


Dartı: Bekletilen sütün üstündeki kaymak, yoğurdun kaymağı toplanarak kaynatılır. Kaynatma süresi istenen kıvama göre değişmektedir. Çok kaynatılırsa yağı iyice ayrılır, az kaynatılırsa daha krema görünümünde olur. Bir iki maddede yapımını açıklayacağımız bu yiyecek kahvaltılarda baş tacı yemeklere çeşnidir.



Malay: Manav mutfağının en önemli yemeklerinden biri de "Malay" yemeğidir. Bazı yörelerde "kaçamak" diye de anılan bu yiyecek, yoğurt ve pekmezle iştahla tüketilir. Mısır malayı veya buğday malayı, her ikisi de bu yerli halkça çok sevilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar