YEMEK KÜLTÜRÜ
Köy mutfağında genel olarak tahıl,
çeşitli sebzeler ve bir miktar et ile hazırlanan sulu yemekler, çorbalar, hamur
işleri, pekmez, yoğurt, bulgur gibi kendine özgü yemek çeşitleri mevcuttur. Köy
mutfağının kendine has örnekleri “Dartı” ve “Malay”dır.
Dartı:
Bekletilen sütün üstündeki kaymak, yoğurdun kaymağı toplanarak kaynatılır.
Kaynatma süresi istenen kıvama göre değişmektedir. Çok kaynatılırsa yağı iyice
ayrılır, az kaynatılırsa daha krema görünümünde olur. Bir iki maddede yapımını
açıklayacağımız bu yiyecek kahvaltılarda baş tacı yemeklere çeşnidir.
Malay: Manav mutfağının en önemli yemeklerinden biri de
"Malay" yemeğidir. Bazı yörelerde "kaçamak" diye de anılan
bu yiyecek, yoğurt ve pekmezle iştahla tüketilir. Mısır malayı veya buğday
malayı, her ikisi de bu yerli halkça çok sevilir.
Yorumlar
Yorum Gönder